1. Anasayfa
  2. Güvenlik Sistemleri
Trendlerdeki Yazı

Güvenlik Kamerası Satın Alma Rehberini Mutlaka Okuyunuz.

Eğer güvenlik kamerası satın almayı düşünüyor ve internet üzerinde konu hakkında bilgi ve detaylı bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Güvenlik Kamerası Satın Alma Rehberini Mutlaka Okuyunuz.
Güvenlik Kamerası Satın Alma Rehberini Mutlaka Okuyunuz.
21

Güvenlik Kamerası Nasıl Seçilir?

Eğer güvenlik kamerası satın almayı düşünüyor ve internet üzerinde konu hakkında bilgi ve detaylı bilgi arıyorsanız. Karşınıza yüzlerce farklı fiyat, birbirinden çok farklı çeşitte güvenlik kameraları gelecektir. Bu tüketici için kesinlikle çok kafa karışıklığına neden olmaktadır. Yaptığınız araştırmalarda birbirinden çok farklı terimler ile karşılaşacaksınız. Manasını bilmediğiniz güvenlik kamera sistemi terimleri sizi oldukça sıkacaktır. Bu yazımızda size yardımcı olmak adına temel düzeyde her şeyi anlatmayı amaçlamış bulunuyoruz. Kameralı güvenlik sistemi konusu tabi ki bir yazıya sığacak kadar basit bir konu değildir. Fakat sizin çok temel detayları bilerek ürün seçmeniz amaçlanmıştır.

Piyasada Güvenlik Kamerası Fiyatları Neden Birbirinden Çok Farklıdır?

Aslına bakılırsa temelde güvenlik kamera fiyatlarını ben iki sınıfa ayırıyorum. Bunlardan birincisi tüketici sınıfı dediğim ev, küçük işyeri ve dükkân gibi küçük ölçekli mekanlarda kullanılan kamera sınıfıdır. İkincisi ise ticari sınıf olarak ayırabileceğimiz orta ve büyük çaplı işyeri, fabrika ve çeşitli tesislerin güvenliğinde kullanılan kamera sınıflarıdır. Kamera sistemi piyasasında genelde söylemiş olduğum bu sınıflar son kullanıcı ve proje ürünleri sınıfı olarak bilinirler. En temel bazda ticari sınıf güvenlik kamerası fiyatları, tüketici sınıfından kesinlikle 2-3 kat belki de daha fazla olabilmektedir. Tüketici sınıfındaki güvenlik kamerası fiyatları ise maalesef yine kendi içinde inanılmaz fiyat farkları içerebilmektedir. Ticari sınıf kameralarda teknik özelliklere bakarak ayırmak mümkündür fakat tüketici sınıfında özelliklerde genelde yanıltıcı olabilmektedir.

Güvenlik kamerası fiyatlarındaki farklılığın temel nedeni tabi ki kameraların teknik özellikleridir. İkinci olarak ise kamera fiyatını belirleyen kamera içinde kullanılan elektronik kompanentlerin kalitesidir. Birinci özelliği bir nebze olsun ayırabiliriz fakat maalesef kamera içinde kullanılan elektronik kompanent detayları bilmemiz mümkün değildir. Bunu ancak güvenlik kamerasını kullanmaya başladığımızda zamanla oluşan problemlerden anlayabiliyoruz.

güvenlik kamerası fiyatları

Güvenlik kamera fiyatlarını etkileyen teknik özellikler nelerdir?

Kamera fiyatını etkileyen temel teknik özellikler şu şekilde sıralanabilir.

Kamera çözünürlüğü:

Bir güvenlik kamerasının fiyatını etkileyen en temel özellik kameranın çözünürlüğüdür. Çözünürlük ise basit olarak kameranın vermiş olduğu görüntünün kalitesidir. Bir kameranın görüntü kalitesi ne kadar yüksek ise fiyatı o kadar pahalıdır diyebiliriz. Günümüzde genelde Full-HD den başlayarak 4K gibi çok yüksek çözünürlüğe sahip güvenlik kameralarını görmek mümkündür. Tabi ki fiyatı etkileyen tek etmen kamera çözünürlüğü değildir.

Kamera lensi Özellikleri:

Kamera fiyatını belirleyen diğer bir önemli özellik ise kameranın lensidir. Güvenlik kamera lensleri kameranın görüntüsünü direkt etkilediği için değişimleri kamera fiyatlarında ciddi değişimlere neden olabilmektedir. Güvenlik kamera lensleri aslında başlı başına bir konudur. Ancak burada kafa karışıklığına neden olmamak için temel bazda anlatacağım.

Günümüzde sabit lensli kameralar ve ayarlanabilir zoom lensli kameralar çoğunlukla karşımıza çıkmaktadır. Sabit lensli kameralarda bakış açısı ayarlanamaz, bu kameralar sadece belli görüş açısı ile bakarlar. Zoom lense sahip kameralarda ise kameranın yanına gitmeden kameranın bakış açısı değiştirilebilir, görüntüye zoom (yakınlaştırma) yapılabilir. Buradan anlaşılacağı üzere zoom lense sahip güvenlik kamerası fiyatları kesinlikle daha yüksek olacaktır.

Yukarıda görebileceğiniz gibi güvenlik kamera lens açıları ile görüntü durumu gösterilmektedir. Lens açısı küçüldükçe kamera daha geniş açıda göstermektedir. Yukarıda 2.8mm de en geniş açıda, 6mm ise en dar açıda görülmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken daha dar açıda izler isek daha fazla detaya bakabiliriz. Yani görüntü açısı büyüdükçe görüntü detayı kaybolacaktır. Güvenlik kamerası seçimlerinde lens açılarını buna göre seçmeliyiz. Yada ayarlanabilir lensler tercih etmeliyiz.

WDR (Wide Dynamic Range- Geniş Dinamik Aralık):

Güvenlik kamerası fiyatını etkileyen diğer önemli özellik ise WDR (Wide Dynamic Range), geniş dinamik aralık anlamına gelir ve özellikle görüntüleme koşulları zor veya kontrastlı olduğunda kullanışlı bir özelliktir. WDR, bir kamera veya görüntü sensörü tarafından yakalanan görüntülerde yüksek kontrastlı alanları dengelemek için tasarlanmış çok önemli bir teknolojidir.

Aydınlatma koşullarının zor olduğu durumlarda WDR önemlidir. Örneğin, bir kamera çok parlak ve çok karanlık alanları aynı anda çekiyorsa (örneğin, bir pencereye bakarken iç mekandaki nesneleri görmek), bu durumda WDR özelliği sayesinde daha iyi bir dengeleme sağlanabilir. WDR, aynı karedeki parlak ve karanlık bölgeleri bir araya getirerek daha ayrıntılı ve dengeli bir görüntü elde etmeye yardımcı olabilir.

Bu nedenle, özellikle güvenlik kameraları gibi uygulamalarda, farklı aydınlatma koşullarının olduğu durumlarda WDR özelliği olan kameralar tercih edilir. Bu özellik, görüntü kalitesini artırabilir ve daha iyi güvenlik gözetimi sağlayabilir. Fakat kamera fiyatını arttıran bir parametredir.

WDR özelliğinin kendi içinde kaliteleri bulunmaktadır. Örneğin 120dB WDR, 100dB WDR den daha iyi demektir. WDR pahalı bir özellik olduğu için günümüzde elektronik WDR sistemleri çıkmıştır. Tabi ki elektronik WDR ler gerçek WDR gibi kesinlikle değildir. WDR seçiminde bunlara mutlaka dikkat etmek gereklidir.

Kamera Gece Görüş Özelliği:

Güvenlik kameralarının diğer önemli bir özelliği ise gece görüş özelliğidir. Gece görüş özellikleri güvenlik kamera fiyatını etkileyen diğer önemli özelliktir. Son yıllarda birçok kamera üzerinde IR ledler bulunmaktadır. Bu ledler ile karanlıkla rahat görüntüler alınabilmektedir. Buradaki ledler mesafelerine göre ayrılmaktadır. Örneğin 60m gece görüşe sahip kamera, 30metre olana göre kesinlikle daha pahalıdır.

Kameranın gece görüş özelliği sadece IR led ile ilişkili değildir. Doğru bir gece görüş için kamera mutlaka gerçek Day/Night özelliğe sahip olmalıdır. Yani gece ve gündüz için iki ayrı donanımsal filtresi bulunmalıdır. Kamera gece ve gündüz filtre değişimlerini kendisi yapmalıdır. Yine WDR de olduğu gibi, kamera gece görüşünde elektronik Day/Night kameralara dikkat edilmelidir. Satın alırken bunlar mutlaka sorgulanmalıdır.

Kamera Koruma Sınıfı (IP):

Güvenlik kameralarının koruma sınıfı yine güvenlik kamera fiyatını doğrudan etkiler. Örneğin IP-40 gibi daha düşük koruma sınıfına sahip güvenlik kamera sistemleri IP65 gibi yüksek koruma sınıflarına göre her zaman daha ucuzdur. Aynı şekilde IK-10 özellikli vandal kameralar (darbeye dayanıklı kameralar) fiyat bakımından diğerlerinden daha pahalıdır.

Burada güvenlik kamera fiyatlarını etkileyen temel özelliklerden bahsetmeye çalıştım aslında belki bunun onlarca kat fazlası bulunmaktadır. Fakat bu kadar detaya girmek kesinlikle çok fazla kafa karıştırıcı olacaktır.

Güvenlik kamerası seçimi yaparken güvendiğiniz yerleri ve kişileri her zaman tercih etmelisiniz. Mümkünse birinden destek almalısınız. Yine her zaman piyasada çok bunan bilindik markaları tercih etmeniz çok önemlidir.

Güvenlik kamerası çeşitleri ve bunlar nerelerde kullanılır?

Araştırma yaptığınızda göreceğiniz üzere yüzlerce çeşit güvenlik kamerası ile karşılaşmışsınızdır. Peki bunca çeşit içinden hangisini seçmelisiniz? İşte bu bölümde sizlere bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız.

güvenlik kamera sistemleri

AHD Kameralar:

AHD güvenlik kameraları günümüzde belki de tüketici sınıfında en çok kullanılan güvenlik kameralarıdır. Eski analog güvenlik kamera sistemleri yerine gelmiş, yüksek kaliteli görüntü sunan yeni nesil kameralardır. Küçük çaplı projelerde çok fazla kullanılmaktadırlar. Bunun en büyük nedeni güvenlik kamera fiyatı olarak IP kamera sistemlerinden çok daha düşük maliyete sahip olmalarıdır. AHD kameralar eski analog sistem gibi koaksiyel kablolar üzerinden çalışan bir güvenlik kamerası çeşididir. Bu yüzden eski analog kamera sökülen yerlere ilave kablolama ve altyapı gereksinimi olmadan kolayca takılabilmektedirler. Piyasada üreticiler arasında bu tipin isimleri farklı olabilmektedir. Örneğin başka markada ismi HD-CVI olarak isimlendirilebilmektedir.

IP Kameralar:

IP kameralar network üzerinden iletişim kuran ve en yeni nesil dediğimiz ve en gelişmiş güvenlik kamera sistemi tipidir. IP güvenlik kamera sistemleri network üzerinden çalışır. Bu neden ile modern teknolojinin gelişimi ile kalite seviyeleri çok yüksek düzeylere ulaşmış ve hala her geçen gün çok hızlı şekilde gelişmeye devam etmektedir. Özellikle yazılımın gelişmesi ile günümüzde IP kamera sistemlerinde gelişmiş video analitik özellikler kullanılmaya başlanmıştır. Bu sayede daha olay olurken haber veren, güvenliğin atlamış olduğu olayları fark eden 7/24 takip eden robotlar şekline dönüşmüştür.

Güvenlik Kamera Tipleri:

Burada en çok kullanılan kamera tiplerini anlatmaya çalışacağız. Öncelikle şunun bilinmesi gerekiyor ki kamera tipleri bu anlattıklarımız ile sınırlı değildir. Peki siz burada seçimi nasıl yapacaksınız? Bizim tavsiyemiz iç ortamlarda mümkün olduğunca dome kamera seçmenizdir Dış ortamlarda ise bullet kamera seçmenizi öneririz. Eğer geniş dış alanlarınız, yüksek bir noktaya koyarak geniş ve uzak alanları izlemeniz gerekiyor ise mutlaka speed dome kamera kullanmanızı tavsiye ederiz.

Dome Kamera:

Dome kamera, bir güvenlik kamerası türüdür ve adını genellikle kameranın sahip olduğu kubbe şeklindeki dış kaplamadan alır. Bu kubbe şekli, kameraların iç bileşenlerini korurken dikkat çekici bir şık görünüm sunar ve kameranın hangi yönde bakıldığını belirlemeyi zorlaştırabilir, bu da bazı durumlarda kamufle edilmesine yardımcı olabilir. Dome kameralar, iç ve dış mekanlarda yaygın olarak kullanılan bir güvenlik çözümüdür. Özellikle mimari dizaynlara daha iyi uyum sağlamaları ve estetik görünmeleri sebebi ile iç ortamlarda çok daha fazla kullanım alanına sahiptirler.

dome güvenlik kamerası

Bullet Kamera:

Bullet kamera, bir güvenlik kamerası türüdür ve uzun, silindirik bir şekle sahip olan bu tasarımı nedeniyle “bullet” (mermi) olarak adlandırılır. Bu kameraların görünüşü, daha belirgin ve göze çarpan bir şekildedir ve genellikle kameranın hangi yönde baktığını açıkça gösterir. Bullet kameralar, hem iç mekan hem de dış mekan güvenlik uygulamalarında kullanılır. Daha kaba olmaları nedeni ile daha çok dış ortamlarda kullanılan bir kamera türüdür.

Birçok bullet kamera, hava koşullarına dayanıklıdır ve dış mekanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Su geçirmez ve dayanıklı kaplamalarla donatılmış olabilirler. Birçok bullet kamera, gece görüşü için IR (infrared) LED’leri kullanır ve düşük ışık koşullarında net görüntüler sağlar. Bullet kameralar genellikle dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve vandalizme karşı dayanıklı olabilirler. Bullet kameraların açık ve belirgin tasarımı, suç caydırıcı bir etki yaratabilir, çünkü insanlar kameranın varlığını daha kolay fark edebilirler.

bullet güvenlik kamerası

Speed Dome (Hareketli Dome Kamera):

Speed Dome kamera, hareketli bir dome tasarımına sahip olan ve genellikle PTZ (Pan-Tilt-Zoom) kamerası olarak da adlandırılan bir tür güvenlik kamerasıdır. Bu kameralar, görüntülemek istediğiniz alanı pano (sağa-sola), yatay olarak döndürme (yukarı-aşağı) eğme ve yakınlaştırma (zoom) yeteneklerine sahiptir. Speed Dome kameralar, uzaktan kumanda edilebilen motorlarla donatılmıştır ve genellikle özel bir kumanda cihazı veya yazılım kullanılarak yönetilirler.

Bazı modeller, belirli bir nesneyi izleyebilir ve bu nesneyi otomatik olarak takip edebilirler. Örneğin, bir nesne belirli bir hızda hareket ettiğinde veya belirli bir alana girdiğinde, kamera nesneyi otomatik olarak izleyebilir.

Speed Dome kameralar, genellikle büyük açık alanlar, havaalanları, trafik kavşakları, alışveriş merkezleri ve kamu güvenliği uygulamaları gibi alanlarda kullanılırlar. Çok yönlü ve uzaktan kontrol edilebilir olmaları, farklı izleme ihtiyaçlarına cevap verebilirler ve geniş bir görüş alanını kapsayabilirler.

Balık Gözü Kamera:

Balık gözü kamera (Fish-Eye Camera), bir çeşit geniş açılı güvenlik kamerasıdır. Bu tür kameralar, genellikle 180 derece veya daha fazla bir görüş açısına sahip olan özel bir lens kullanır. Bu lens, kameraların etrafındaki geniş bir alanı yakalamasına izin verir ve bu nedenle “balık gözü” olarak adlandırılır. Bu tür kameralar, görüntüleme açısını genişletmek ve büyük alanları izlemek için kullanılır. En belirgin özellikleri, son derece geniş bir görüş açısına sahip olmalarıdır. Bu, tek bir kamera kullanarak büyük alanları kapsayabilmenizi sağlar. Bazı balık gözü kameralar, tam 360 derece görüş sağlar ve bu, bir alanın tüm yönlerini aynı anda izlemenizi sağlar.

Balık gözü kameralar, genellikle mağaza güvenliği, otopark izlemesi, büyük ofis alanları, lobi veya fuar alanları gibi büyük alanların gözetimi için kullanılır. Bu kameralar, geniş açıları sayesinde tek bir kamera kullanarak geniş alanları etkili bir şekilde izlemenizi sağlar.

Güvenlik kamerası kayıt sistemleri nelerdir?

Güvenlik kamerası seçimi önemli olduğu kadar güvenlik kamerasının kayıt yapısının seçilmesi de o derece belki de daha fazla önemlidir. Sonuçta güvenlik kameralarının birçoğu canlı izlenmez ve herhangi bir olay durumunda kayıttan görüntülere bakılır. Eğer kamera kayıt sisteminiz doğru seçilmemiş ise kayıtlara ulaşamıyorsanız kameranızın ne kadar kaliteli olduğunun bir önemi olmayacaktır. Güvenlik kameralarının kayıtlarının tutulması için birbirinden farklı çözüm yolları vardır ve aşağıda bunlardan bahsedeceğiz.

Server – Storage Tabanlı Kamera Kayıt Çözümleri:

Sunucu depolama tabanlı kamera kayıt çözümleri (Server-Storage Based Camera Recording Solutions), IP güvenlik kameraları ve video kayıt sistemlerinin verilerini yönetmek ve saklamak için kullanılan bir tür video kayıt çözümüdür. Bu çözümler, güvenlik kameraları tarafından yakalanan video ve ses verilerini merkezi bir sunucuda saklar ve bu verilere erişimi düzenler. Server tabanlı kamera kayıt çözümlerinde mutlaka bir kayıt yazılımı bulunmaktadır. Bu kayıt yazılımı genelde kamera başına lisanslı olarak satılan ücretli yazılımlardır.

Sunucu depolama tabanlı çözümler, ihtiyaca göre ölçeklenebilir. Yeni kameralar ekledikçe veya daha fazla depolama kapasitesi gerektikçe, sistem kolayca genişletilebilir. Bu tür çözümler, genellikle büyük ölçekli güvenlik sistemlerinde kullanılır ve çok sayıda IP güvenlik kamerasının yönetilmesi ve kayıt edilmesi gereken yerlerde etkilidir. Verilerin merkezi bir sunucuda depolanması, güvenlik ve yönetim açısından daha fazla kontrol ve düzen sağlar.

Biz server-storage tabanlı çözümleri sadece büyük ölçekli CCTV kamera sistemi projelerinde kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Server-storage tabanlı kamera kayıt çözümlerinin yönetimi için mutlaka bilgi işlem personeline ihtiyaç duyulmaktadır. Sonuçta bilgisayar tabanlı çözümler olduğu için en azından bilgisayarların güncellenmesi yönetilmesi vs. ciddi bilgi gerektiren yapılardır. Kullanımı daha zor olan çözümler olduğu için küçük ve orta ölçekli projelerde her zaman kayıt cihazı tabanlı çözümleri önermekteyiz.

Kayıt Cihazı Tabanlı Çözümler:

Kayıt cihazları genellikle kamera üreticisi markalar tarafından kameraların kaydının tutulması için üretilmiş özel cihazlardır. Alacağınız kayıt cihazı mutlaka aldığınız kamera markası ile aynı marka olmalıdır. Kayıt cihazlarının yönetimi, güncellenmesi çok kolaydır. Güvenlik kameralarınızı kolaylıkla bağlayıp kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt cihazları içi çeşittir bunlardan ilki DVR ikincisi NVR kayıt cihazlarıdır.

DVR Kayıt Cihazı:

DVR (Digital Video Recorder), dijital video kayıt cihazı olarak bilinir ve güvenlik kameraları, televizyonlar veya diğer video kaynaklarından gelen görüntü ve ses sinyallerini dijital formatta kaydeden bir cihazdır. DVR, analog veya dijital video girişlerini alabilir ve bu girişleri dijital formatlara dönüştürerek kaydedebilir. Bu kayıtlar daha sonra izlemek, depolamak veya paylaşmak için kullanılabilir.

DVR kayıt cihazları yukarıda anlatmış olduğumuz AHD Güvenlik kameralarının kaydında kullanılır. Kayıtlar, genellikle dahili sabit disk sürücülerinde saklanır. DVR kayıt cihazları, farklı depolama kapasiteleri sunar ve kayıtların ne kadar süreyle saklanabileceğini belirler. Birçok DVR, uzaktan erişim özelliklerine sahiptir ve kullanıcıların kayıtlara internet üzerinden erişmesine olanak tanır. Bu, uzaktan güvenlik izleme için önemlidir. Bazı DVR kayıt cihazları, hareket algılama özelliklerine sahiptir ve sadece hareket algılandığında kayıt yaparlar. Bu, depolama alanını daha etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olur.

NVR Kayıt Cihazı:

NVR (Network Video Recorder), bir network video kayıt cihazı olarak bilinir ve IP (Internet Protocol) güvenlik kameralarının veya diğer ağ kameralarının video görüntülerini kaydetmek, yönetmek ve izlemek için kullanılan bir cihazdır. NVR kayıt cihazı, güvenlik gözetimi ve video kaydı için IP güvenlik kameralarının entegre edilmesini sağlar. Bu cihazlar, ağ üzerinden video verilerini kaydederek, daha yüksek kalitede ve daha esnek bir video kaydı ve yönetim çözümü sunarlar.

NVR kayıt cihazları, kaydedilen video verilerini genellikle dahili sabit disk sürücülerinde saklar. Bu, kayıtların uzun süreli saklanmasını sağlar. Kayıtlar, dijital formatlarda saklandığı için daha yüksek kalitede ve daha kolayca yönetilebilirler. Birçok NVR, uzaktan erişim özelliklerine sahiptir ve kullanıcıların kayıtlara internet üzerinden veya mobil cihazlarla erişmesine olanak tanır. Kayıtların yedeklenmesi ve arşivlenmesi için NVR cihazları kullanılabilir.

NVR kayıt cihazları genellikle büyük ölçekli güvenlik sistemlerinde kullanılır ve çok sayıda IP güvenlik kamerasının yönetilmesi ve kaydedilmesi gereken yerlerde etkilidir. IP kameraların ve NVR’ların birlikte kullanılması, daha esnek bir güvenlik çözümü sağlar ve ayrıca daha yüksek çözünürlükte ve daha kaliteli video kaydı elde etmenizi sağlar.

ip kamera sistemi

Güvenlik kamerası seti Nedir?

Güvenlik kamera konusunda internette araştırma yaptığınızda karşınıza güvenlik kamerası seti olarak birçok ürün gelecektir. Peki bunlar nedir? Bunları satın almalı mıyız? Güvenlik kamera setleri güvenlik kameralarının, kayıt cihazlarının, hard disklerin ve kabloların birleştirildiği hazır paket haline getirildiği ürün guruplarıdır. Bu setleri alarak kendiniz kurabilirsiniz denilmektedir. Bu setler, kullanıcıların kendi güvenlik sistemlerini kurmalarına olanak tanır ve birçok temel güvenlik ihtiyacını karşılar. Güvenlik kamerası setleri, farklı özelliklere sahip ve farklı bütçelere uygun modellerle gelir.

Bu setleri alabilirsiniz fakat kurulum için teknik destek almak durumunda kalabilirsiniz. Kurulumları çok kolay değildir. Cihazların montajı, ayarlarının yapılması akabinde izleme için port yönlendirme ve network ayarlarının yapılması çok kolay değildir. Eğer bu setleri alacaksanız kurulum için destek almanızı tavsiye ederiz.

güvenlik kamerası setleri

 

Güvenlik kamerası Nerelerde Kullanılır?

Güvenlik kamerası kullanım alanlarını kısaltılmış şekilde aşağıdaki gibi listeleyebiliriz.

  1. Ev Güvenliği
  2. İşyeri Güvenliği
  3. Kamu Güvenliği
  4. Trafik Gözetimi
  5. Endüstriyel Güvenlik
  6. Okul ve Kampüs Güvenliği
  7. Ev Hayvanı Gözetimi
  8. Ev Bakımı
  9. Tarım ve Hayvancılık
  10. Halka Açık Alanlar

Güvenlik kamerası hareket algılama ayarı nasıl yapılır?

Güvenlik kamerası hareket algılama genellikle kayıt cihazına bağlı olarak yapılır. Gerekli ayarlar yapılarak kamerada hareket olduğunda görüntünün ekran gelmesi yada telefon veya tablete alarm düşmesi sağlanabilir.

    Yangın ve Elektronik Güvenlik Sistemleri Üzerinde Yaklaşık 17 Yıllık Tecrübeye Sahiptir. Büyük Çaplı Yangın ve Güvenlik Sistemi Projelerinin Her Türlü Safhasında Çalışmıştır. Türkiye'de İlk Elektronik Güvenlik Sistemleri Kitabını Yazmıştır. Sektörüne Katkı Sağlamak için Çalışmalar Yapmakta ve Danışmanlık Hizmetleri Vermektedir.

    Yazarın Profili

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorumlar (21)

      Bir cevap yazın

      E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir