1. Anasayfa
  2. Güvenlik Sistemleri

Güvenlik sistemi sensörlerinin doğru seçimi

Güvenlik sistemi sensörlerinin doğru seçimi

Güvenlik sistemi sensörlerinin doğru seçim kriterleri Hakkında Bilgiler:

Güvenlik ve güvenlik sensörlerinin doğru seçilmesi, herhangi bir mekânın güvenliği ve güvenliği için hayati önem taşır ve Sınıf, en önemli kriterlerden biridir. Bu makale, farklı güvenlik sensörlerinin sınıflarının özelliklerini, faydalarını ve uygulamalarını inceleyerek, farklı uygulamalarda her türün ne zaman kullanılması gerektiği konusunda bilgiler sunacaktır. Bir konut mülkünü veya ticari bir mekânı güvence altına alıyorsanız, bu makale size bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır. Güvenlik derecelendirme sistemleri açıklanıyor Avrupa ve İngiltere’deki hırsız alarm standartlarına (BS EN 50131) göre güvenlik sistemleri, güvenilirlikleri ve hırsızlara karşı dayanıklılıklarına bakarak dört sınıfa ayrılır. Dört sınıfın içinde, sadece 2. ve 3. Sınıf alarmlara polis tepkisi verilebilir.

Sınıf 1: Çok düşük bir işgal riskine sahip siteler için, kapılar veya pencereler gibi açık giriş noktalarını koruyarak tecrübesiz saldırganlara karşı direnebilir. Genellikle bir alarm sistemi için sigorta gereksinimi yoktur.

Sınıf 2: İşgale daha yüksek riskli siteler için ve deneyimli saldırganlara karşı direnç gösterir. Sistem, araçlar kullanarak veya diğer giriş noktalarını kontrol ederek sistemleri aşmaya çalışabilecek daha deneyimli hırsızlara karşı korunmalıdır.

Sınıf 3: Değerli varlıklar içeren yerlerde daha yüksek bir risk bulunan siteler için. Güvenlik sistemi, özel araçlara ve derinlemesine bilgiye sahip deneyimli saldırganlara karşı korunma yeteneğine sahip olmalıdır. Duvarlar ve tavanlar dahil olmak üzere mümkün olan her giriş noktasını koruyarak.

Sınıf 4: En yüksek saldırı riskine sahip siteler için, saldırganlar saldırıyı ayrıntılı bir şekilde önceden planlayabilir ve her türlü özel ekipmana sahip olabilirler. Bu tür sistemler genellikle askeri veya terörist saldırıya yatkın sitelerde kullanılır.

Test ve derecelendirme Bir sertifikasyon almak için üreticilerin ürünlerini bağımsız bir test kurumunda test ettirmeleri gerekmektedir ve ürünlerini gerçekten işi yapabileceklerini göstermek için genel, fonksiyonel, anti-yanılma, çevresel, güç kaynağı ve duyarlılık testlerini geçmelidirler.

Sensörlerimizin genel yetenek ve işlevselliğini test etmek için, hem Sınıf 2 hem de 3 sensörler için insan algılama testleri yapılmaktadır. Böylece saldırganlar hareketlerinde yaratıcı olsalar bile, detektörleri geçemezler. Koşan insanlar, yavaşça sürünen, emekleyen, yuvarlanan insanlar (evet, gerçekten de sensörlerimizin önünde yuvarlanıyoruz), farklı boylardaki insanlar, saç stilleri, kıyafetler ve daha fazlası için test ediyoruz.

Dayanıklılığı daha da sağlamlaştırmak için ürünlerimizi gerçekten sınırlara itiyoruz ve vandalizme veya fiziksel zarara uğratıyoruz. Acımasız “şok testlerimiz” aslında sensörleri ağırlıklarla ezerek veya çelik sopalarla vurarak (test ekibimiz için başka bir eğlenceli aktivite daha) sensörleri ezme işlemi içerir, böylece bu koşullarda bile hala çalışacaklardır. Bu nedenle, belirli ürünlerin vandalizme dayanıklı olduğunu söylediğimizde… gerçekten de öyle olduğunu söylüyoruz. Sınıf 3 sensörlerimiz için bir adım daha ileri gider ve onları maskelemeye veya kaplamaya çalışırız, böylece bu koşullar altında bile, akıllı mantıklarının bunu analiz edebileceğinden ve bir alarm tetikleyebileceğinden emin oluruz. Ayrıca, sensörlerimizin farklı sıcaklıklarda ve güçlü güneş ışığında mükemmel çalıştığından emin oluruz.

Hareket Sensörü Çeşitleri Nelerdir?

  1. Pasif kızılötesi sensörler (PIR): Bu hareket sensörü alarmaları, odanın kuşbakışı görünümünde bulunur ve zamanla odanın kızılötesi imzasındaki değişiklikleri algılar.
  2. Aktif kızılötesi sensörler: Bu sensörler, bir taraftan diğerine bir IR ışınını yayarak hareket eden bir nesne algılandığında tetiklenir.
  3. Ultrasonik hareket dedektörleri: Bu sensörler, hareketi algılamak için ultrasonik ses dalgaları yayarak çalışır.
  4. Tomografik hareket dedektörleri: Bu yenilikçi teknoloji, bir odanın etrafında bulunan bir radyo dedektörlerinin bir ağından oluşur ve insanların bunları geçerken oluşturduğu değişiklikleri algılar.
  5. Jest dedektörleri: Bu sensörler, belirli hareketleri algılayan IR veya kamera hareket sensörü alarmalarının bir alt kategorisidir.
  6. Hibrit hareket sensörleri: Birden fazla teknolojiyi uygular. Örneğin, bir hareket sensörü kamerası iç ve dış mekan erişim kontrol sistemlerine entegre edilebilir ve kullanılan teknoloji, ışık durumuna bağlı olacaktır.

Hırsız Alarm Sisteminin Parçaları Nelerdir?

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Yangın ve Elektronik Güvenlik Sistemleri Üzerinde Yaklaşık 17 Yıllık Tecrübeye Sahiptir. Büyük Çaplı Yangın ve Güvenlik Sistemi Projelerinin Her Türlü Safhasında Çalışmıştır. Türkiye'de İlk Elektronik Güvenlik Sistemleri Kitabını Yazmıştır. Sektörüne Katkı Sağlamak için Çalışmalar Yapmakta ve Bağımsız Yangın ve Elektronik Güvenlik Sistemleri Danışmanlık Hizmetleri Vermektedir.

Yazarın Profili