1. Anasayfa
  2. Güvenlik Sistemleri

Hırsız Alarm Sistemleri Konusunda Çok Karşılaşılan Problemler:

Hırsız alarm sistemlerinde sıkça karşılaşılan problemler şunlardır: Batarya sorunları, sensör hataları, gevşek bağlantılar, tepki vermeyen bileşenler, siren hasarları ve akıllı sistemlerdeki hatalar. Bu sorunlar, alarmın performansını ciddi şekilde etkileyebilir ve güvenliği tehlikeye atabilir. Profesyonel montaj, düzenli bakım ve gerekirse bileşenlerin tamir veya değişimi, bu sorunların önlenmesi veya çözülmesi için önemli adımlardır.

Hırsız Alarm Sistemleri Konusunda Çok Karşılaşılan Problemler:
Hırsız Alarm Sistemleri Konusunda Çok Karşılaşılan Problemler:

Hırsız Alarm Sistemleri Konusunda Çok Karşılaşılan Problemler:

İşte hırsız alarm sisteminin performansını etkileyebilecek en yaygın hırsız alarmı arızaları ve bu sorunları nasıl tespit edebileceğinize dair bazı ipuçlarını aşağıda sizler için hazırlamış bulunuyoruz.

Batarya Sorunları:

Bataryalar diğer adı ile ülkemizde bilinen aküler sonsuza kadar dayanmaz! Çoğu dahili batarya, bozulmaya başlamadan önce yaklaşık 6 ila 7 yıl dayanır. Kablolu ve kablosuz hırsız alarmları için bu ciddi bir sorun olabilir. Çünkü bu, güvenliğinizi tehlikeye atabilecek bir kesintiye neden olabilir. Batarya sorununun bazı göstergeleri, bip sesi çıkaran tuş takımı veya monitörde bir uyarı kodu olabilir. Bir güç kesintisi sırasında yetersiz bir şarj da düşük batarya göstergesinin yanmasına neden olabilir. Kablosuz alarm sistemlerinde sisteme ait sensörlerin pillerinin bir ömrü vardır. Mutlaka belli periyotlarda pilleri kontrol edilmelidir.

Sensör Hataları:

Bir hırsız alarmındaki sensör, cihazın hırsızı algılayan beynidir. Sensör çeşitli hasarlar, toz veya çeşitli birikintiler nedeni ile yanlış alarmlara ve kaçırılmış algılamaya neden olabilir. Bazı durumlarda, alarm içindeki devreye alma pimleri açık veya kapalı konumda sıkışabilir, bu da onların devreye alınmasını veya devreden çıkarılmasını imkansız hale getirir. Bu nedenle, alarmdaki “sistem kuruldu” ışığının etkinleşmediğini fark ederseniz, muhtemelen alarm kurma pimlerinde bir hatadan kaynaklanır. Sensörlerinizi belli dönemlerde test etmenizi tavsiye ederiz.

Gevşek Bağlantılar:

Hırsız alarmındaki bileşenleri ve tüm sistemi ana güç kaynağına bağlamak için birkaç kablo kullanılır. Zamanla, bu kablolar ve bağlantılar genel aşınma ve yıpranma ve sert hava koşulları nedeniyle gevşeyebilir. Bu durumda, sistem tehditleri algılayamayabilir veya hiç çalışmayabilir. Cihaz tam olarak şarj olmayabilir veya sensörler girişleri algılamayabilir. Bağlantılar ayrıca aşırı sıcaklık veya nem gibi sert hava koşulları nedeniyle yıpranabilir ve korozyona uğrayabilir.

Bu hatayı önlemenin en iyi yolu, hırsız alarmını sertifikalı kurulum uzmanları tarafından profesyonel olarak monte ettirmektir. Kurulum sırasında vidalar sıkıca sıkılmalı ve tüm bağlantıların güvenli ve yerinde olduğu kontrol edilmelidir.

Tepki Vermeyen Bileşenler:

Bir hırsız alarmını devreye almak ve devreden çıkarmak tuş takımı aracılığıyla yapılır ve tepki vermeyen bir tuş takımı sistemi neredeyse alarm sistemini işe yaramaz hale getirebilir. Başka zamanlarda, tuş takımının tekrarlanan kullanımı bazı tuşların zarar görmesine neden olabilir. Bu durum, aynı PIN’in uzun bir süre boyunca kullanılması durumunda ortaya çıkabilir, ki bu da başka bir büyük güvenlik sorunudur. Bu nedenle, kullanıcıların PIN’lerini en az yılda bir kez değiştirmelerini öneririz.

Etkisiz bir kontrol paneli alarmı ayarlamayı zorlaştırabilir ve tuş takımının donması ve tepkisiz hale gelmesi gibi sorunlara yol açabilir. Diğer bileşenler düzgün çalışıyorsa, arızalı kontrol paneli ve tuş takımı değiştirilebilir. Bu, tüm sistemi tamamen değiştirmek yerine maliyeti daha düşük bir tamir yöntemidir.

hırsız alarm

Sirendeki Hasarlar:

Hırsız alarmı sensörlerinin yanı sıra, bir hırsız alarmındaki harici veya dahili siren en önemli bileşendir. Bir hırsız alarmının amacı, bir ihlal sırasında alarm çalmaktır. Bu ses, yakındaki insanları bir ihlalden haberdar etmek için kritiktir ve belki de hırsızları korkutan bir özelliktir. Hırsız alarm sistemi sirenleri ile ilgili sorunlar, alarm tetiklendiğinde bile alarmın sessiz kalmasına neden olabilir. Bazı durumlarda ise alarm çok kötü bir ses çıkarabilir.

Bir sesin kötü çıkması genellikle bir batarya sorunundan veya sirenin üzerine pas birikmesinden kaynaklanır. Bu, çoğunlukla hırsızları korkutmak için seslendiriciye ağırlık veren yalnızca siren olan hırsız alarmları için son derece ciddi bir sorun olabilir. Bu nedenle, bu alarmdaki sirenlerin arızalanması durumunda sistem işe yaramaz hale gelebilir. Özellikle alarm telefon arama yada alarm haber alma merkezi bağlantısı yok ise sirenin çalmaması ciddi problemlere neden olabilir.

Ana alarmın tetiklendiği durumlarda çalan zil, çalmazsa alarm sessiz kalır. Tetiklenmesine rağmen ses çıkarmayabilir veya çok hafif çalabilir, bu da çok etkisiz olur. Bunun nedeni pil sorunu veya zil üzerinde pas birikmesi olabilir. Zil temizlenip onarılabilir veya tamamen değiştirilebilir, eğer kırıksa. Durumu düzeltmek için pil bileşenini şarj etmek veya değiştirmek iyi bir fikir olabilir.

Akıllı Sistemlerde Hatalar:

Akıllı alarm sistemleri güvenliğin geleceğidir, ancak bu sistemler dahi arızalara karşı korunmaz. Bu sistemler genellikle yazılıma ağırlık verdiğinden, genellikle hem yazılım hem de donanım bakımı gerektirirler. Yazılım sorunları arızalara neden olabilir ve daha kötü durumlarda algılama kaçırılabilir. Bu son derece nadir olsa da, kablosuz/akıllı sistemler çok güvenilir olsa da, koşullar doğruysa nadir bir güvenlik ihlaliyle karşılaşabilirsiniz.

Bu nedenle, güvenlik şirketi tarafından sağlanan bakım programını takip etmenizi öneririz, böylece bu gelişmiş sistemlerin güncel kalmasını sağlayabilirsiniz. Bir bakım ziyareti sırasında, bir teknisyen, yazılım güncellemelerini yükleyerek sistemi daha da güvenilir ve yetenekli hale getirebilir.

Evcil Hayvanlarım var, Güvenlik Sistemi Kurdurabilir Miyim?

Tabii ki! Evcil hayvanlarınız varsa bile ev güvenlik sistemi kullanabilirsiniz. Çeşitli ekipmanlar ve teknikler, evinizi korumanıza yardımcı olurken evcil hayvanlarınızın da evde olmasına izin verir. Bu nedenle, alarm kurulum şirketine teklif aşamasında bunu belirtmek önemlidir. Bu durum, işe nasıl yaklaşacaklarını, hangi ekipmanları önerdiklerini ve muhtemelen fiyatı etkileyebilir.

Kablolu bir sistemde herhangi bir pili değiştirmem gerekiyor mu?

Alarm panelinizdeki yedek pilin ömrü genellikle 3 ila 5 yıldır. Bu nedenle, güvende olmak için, her 3 yılda bir pilin değiştirilmesini öneririz. Ayrıca güvenlik sisteminizi her 12 ayda bir kontrol ettirmek iyi bir fikirdir. Çoğu alarm şirketi yıllık bir hizmet anlaşması sunar.

Alarm sistemini ne sıklıkta test etmeliyim?

Güvenilir işleyişini sağlamak için güvenlik sisteminizi en az ayda bir kez test etmeniz önerilir. Bu, çeşitli sensörleri etkinleştirmeyi, sinyal iletimini kontrol etmeyi ve izleme servisinizle bağlantıyı doğrulamayı içerebilir. Ayrıca, güvenlik şirketinizle yıllık bakım hizmetlerini tercih etmek, güvenlik sisteminizin uygun şekilde çalışmasını sağlamak için önemlidir.

Yazımızı Değerlendirir Misiniz?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Yangın ve Elektronik Güvenlik Sistemleri Üzerinde Yaklaşık 17 Yıllık Tecrübeye Sahiptir. Büyük Çaplı Yangın ve Güvenlik Sistemi Projelerinin Her Türlü Safhasında Çalışmıştır. Türkiye'de İlk Elektronik Güvenlik Sistemleri Kitabını Yazmıştır. Sektörüne Katkı Sağlamak için Çalışmalar Yapmakta ve Bağımsız Yangın ve Elektronik Güvenlik Sistemleri Danışmanlık Hizmetleri Vermektedir.

Yazarın Profili